facebook

Аномальні фірми і кухарі-мільйонери: хто дає гроші партії Зеленського

З моменту реєстрації партії “Слуга народу” минуло 2 роки. За цей час вона зібрала 226 млн грн внесків: 87 млн грн — від фізичних осіб і 139,4 млн грн – від юридичних. Партію профінансували 94 людини.

Пише - джерело.

Ще 200 млн грн надійшло на виборчі рахунки президента Володимира Зеленського та мажоритарників від партії, порахував рух “Чесно”.

Парадокс у тому, що попри таку шалену підтримку, партія має у 2,5 рази менше донорів, ніж депутатів у парламентській фракції (248 людей).

Відомих осіб серед донорів партії небагато, левова частка – підприємці (власники бізнесу або ФОПи).

Внески зробили також 44 юридичні особи, причому 34 із них переказали від 3 млн грн (максимально дозволена сума – 3,3 млн грн). Про більшість цих компаній немає жодної іншої інформації, окрім даних у держреєстрах.

Читайте також:  Зеленський заспокоював "слуг народу", що дострокових виборів не буде

Частину юридичних осіб, які фінансували “Слугу народу”, заснували лише торік.

Наприклад, “Інтернет Трафік” з Києва зареєстрували в березні 2019-го. А в липні компанія переказала 3,3 млн.

Або ж компанія “Веб Маркет Компані”, також зареєстрована торік у березні зі статутним капіталом у розмірі 2 тис. грн, у липні надіслала партії 3,3 млн грн.

Більшість внескодавців – чоловіки (76%). Це люди, які можуть собі дозволити перерахувати політсилі від 20 тис. грн, але переважно ці суми сягали від 100 тис. грн.

Внесками від 100 тис. грн партії надійшло понад 99,7% коштів.

Раніше серед донорів “Слуги народу” журналісти “Наші гроші з Денисом Бігусом” виявили кухаря, котрий перерахував партії 3,3 млн грн.

“Парадокс: партія “Слуга народу” завела 248 депутатів у парламент, але грошей на партію за 2 роки дали лише 94 людини”, – дивуються у “Чесно”.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: