facebook

Агітація на рейсових автобусах: на Прикарпатті зафіксували перші порушення Виборчого кодексу (ФОТО)

Жовтень – «гаряча пора» для політичних партій, які беруть участь у місцевих виборах 2020. Саме у цей час політичні сили змагаються за свого виборця і щоб здобути омріяний голос дозволяють собі нехтувати законом.

Так, на території Прикарпаття зафіксували перші грубі порушення Виборчого кодексу, пише Фіртка.

Пише - джерело.

Мова йде про нехтування забороною щодо розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування.

Так, на Прикарпатті партія «Платформа громад» використовує для агітації рейсові автобуси, які перевозять пасажирів на території області.

Відповідний факт зафіксував громадський активіст, представник партії «Голос» Геннадій Чудак.

Стати на захист «Платформи громад» вирішив її представник Тарас Виноградник, який не вбачає у такій політичній рекламі порушення.

Проте, Громадянська мережа ОПОРА, які слідкують за дотримання Виборчого кодексу, також повідомила до поліції про порушення закону з боку політичної партії «Платформа громад» через наліпки на автобусах «Надвірна – Івано-Франківськ».

Читайте також:  Прикарпатців закликають купувати ялинки у горщиках

«26 вересня представники Громадянської мережі ОПОРА виявили на автобусі у Надвірній агітацію за політичну партію «Платформа громад». Про порушення повідомили поліцію.

Наліпки «Країна починається з громади. Платформа громад» були розміщені на автобусі, який здійснює рейси «Надвірна – Івано-Франківськ», – інформують в організації.

Як зауважує Богдан Морикіт, координатор спостереження Громадянської мережі ОПОРА на Івано-Франківщині, розміщення агітації на користь політичної партії «Платформа громад» у транспорті загального користування суперечить частині 17 статті 57 Виборчого кодексу, яка забороняє розміщення носіїв політичної реклами на зовнішній поверхні та всередині транспортних засобів громадського користування.

«ОПОРА звернулась у поліцію щодо перевірки цього факту, який може містити також ознаки порушення статті 212-14 «Порушення порядку розміщення агітаційних матеріалів чи політичної реклами або розміщення їх у заборонених законом місцях» Кодексу України про адміністративні правопорушення, яка встановлює відповідальність за розміщення громадянами агітації у заборонених місцях», – сказав Богдан Морикіт.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: