facebook

Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури

Цього року військовозобов’язані українці зіткнулися зі складнощами у отриманні відстрочок від мобілізації. Багато з них, хто мав право на відстрочку та подав усі необхідні документи навесні, змогли отримати її лише до 12 серпня. Тепер, у листопаді, їм знову доведеться проходити через цю процедуру.

Пише - джерело.

Відстрочка, як правило, надається на 90 днів, що відповідає терміну дії указу президента про мобілізацію. Після 12 серпня люди, що бажали продовжити відстрочку, знову мусили подавати документи. Згідно з новим указом президента, наступна відстрочка триватиме до 9 листопада.

На жаль, ця процедура, ймовірно, стане регулярною, якщо не буде змін у законодавстві. Ті, хто подав документи після 12 серпня, також мають відстрочку до 9 листопада. Щоб продовжити цей термін, необхідно знову звертатися до ТЦК, подавши заяву на папері або через інтернет.

Читайте також:  “Цих 100 000 чоловіків чекають у ТЦК прямо з 18 травня, названо ознаки потенційних мобілізованих”: повістки і відстрочки

Якщо підстави для відстрочки змінилися, військова комісія може переглянути своє рішення. Наразі автоматичне продовження через інтернет ще не впроваджене, хоча така можливість обіцялася. Окремі категорії громадян, такі як особи з інвалідністю, можуть мати свої особливі умови для отримання відстрочки.

Експерти вказують на невизначеність і потребу в роз’ясненнях. 7 серпня Зеленський продовжив воєнний стан і мобілізацію до 9 листопада, підписавши закони №11433 та №11434.

Сообщение Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури появились сначала на NEWS TiME.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: