facebook

На Прикарпатті судитимуть лікаря-анестезіолога, через недбалість якого померла 7-річна дівчинка

Прокурори Коломийської окружної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт щодо лікаря-анестезіолога Коломийської центральної районної лікарні, який під час проведення анестезії перед оперативним втручанням неналежно виконав свої професійні обов’язки, що спричинило смерть дитини (ч. 2 ст. 140 КК України).

Досудовим розслідуванням установлено, що у квітні 2020 року до Коломийської центральної районної лікарні госпіталізовано 7-річну дівчинку з діагнозом «гострий апендицит». Перед оперативним втручання лікарем-анестезіологом було порушено «Локальний протокол лікування гострого апендициту у дітей», внаслідок чого під час наркозу у дівчинки виник анафілактичний шок. Всі реанімаційні заходи протишокової терапії були неефективними, та, як наслідок, дівчинка померла.

Пише - джерело.

Висновком комісійної судово-медичної експертизи підтверджено причинно-наслідковий зв’язок між діями медика та смертю дитини.

Читайте також:  Поблизу Городенки знайшли майже 200 тисяч кущів конопель. Кажуть – самосів (ФОТО)

За вчинене лікарю загрожує покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Коломийського РВП ГУНП в Івано-Франківській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

The post На Прикарпатті судитимуть лікаря-анестезіолога, через недбалість якого померла 7-річна дівчинка appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: