facebook

Працівники СБУ знайшли “лівого” алкоголю на Закарпатті на півтори мільйони гривень

Служба безпеки України блокувала в Івано-Франківській та Закарпатській областях незаконне виробництво та продаж небезпечної для життя та здоров`я контрафактної горілчаної продукції на понад 3 мільйони гривень.

Пише - джерело.

На Івано-Франківщині місцевий мешканець організував у передмісті обласного центру цех із виробництва фальсифікованої алкогольної продукції. До «виробничого процесу» зловмисник залучив кількох спільників. Виготовлення сурогату відбувалося в антисанітарних умовах та з сировини сумнівної якості. Оптові партії «товару» ділки збували до закладів громадського харчування, торговельних точок і приватним особам на території області та за її межами. У ході обшуків за місцями виробництва та зберігання контрафакту правоохоронці вилучили понад шість тисяч літрів спирту, чотири з половиною тисячі пляшок розлитого алкоголю, тридцять дев’ять десятилітрових пакетів готової продукції.

Читайте також:  В Україні подорожчають алкоголь та сигарети

Також виявлено понад півтори тисячі підроблених акцизних марок, виробниче обладнання, гроші, отримані від незаконної  діяльності, та чорнову бухгалтерію зловмисників. Вартість вилученого товару становить майже 2 мільйони гривень. Наразі організатору та одному зі спільників повідомлено про підозру у вчиненні злочинів за трьома статтями та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави.

За фактом скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 204 ККУ, відкрито кримінальне провадження і на Закарпатті. Там співробітники СБУ виявили в орендованому приміщенні одного з місцевих підприємств склад із понад 10 тоннами розлитого по пляшках фальсифікованого алкоголю з підробленими марками акцизного збору. За попередніми оцінками сума виявленої знахідки становить майже півтора мільйона гривень. Зараз правоохоронці встановлюють орендарів, а також джерела походження фальсифікату.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: