facebook

Учителів не залучатимуть до повернення дітей у школу

В Україні заборонять залучати вчителів до діяльності, пов’язаної із залученням чи поверненням до навчання дітей, які не охоплені навчанням.

Пише - джерело.

Відповідна норма передбачена проєктом постанови Кабінету Міністрів щодо змін в Порядку обліку дітей дошкільного та шкільного віку, розробленим Міністерством освіти і науки.

Планується, що статус «неохоплена(ий) навчанням» надаватиметься дитині у разі відсутності учня на навчальних заняттях протягом 10 робочих днів поспіль з невідомих або без поважних причин.

Відповідні зміни до облікової системи вноситиме відповідальна особа закладу освіти.

Інформація про появу такої відмітки в профілі дитини після опрацювання відповідальними працівниками органів управління у сфері освіти буде направлятись до відповідного територіального органу Національної поліції та служби у справах дітей.

Читайте також:  Шкарлет розповів, коли школи перейдуть на очне навчання

Відтак створення пошукових запитів щодо дітей, неохоплених навчанням, та проведення діяльності, пов’язаної із їхнім поверненням до навчання, здійснюватимуть працівники органів Національної поліції та служби у справах дітей.

«Заборонено залучати працівників закладів освіти до діяльності територіальних органів Національної поліції та служби у справах дітей, пов’язаної із залученням (поверненням) до навчання дітей неохоплених навчанням», – йдеться у проєкті постанови, що винесений МОН для громадського обговорення.

Зауваження та пропозиції до проєкту постанови прийматимуть у довільній формі до 14 серпня 2023 року на електронну адресу roksolana.shvadchak@mon.gov.ua.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: