facebook

100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки

100 тис. грн з бюджету Івано-Франківської громади спрямували на закупівлю саджанців, які планують висадити під час загальноміської толоки. Вона відбудеться 1 квітня.

Як розповів Суспільному директор департаменту благоустрою Ігор Сенчук, за ці гроші можна купити приблизно 100-120 дерев.

Пише - джерело.

“Ми перевірили: якщо купити дорожче дерево, умовно за 1 000-1 500 грн, але воно буде велике, вже сформоване, то в нього коефіцієнт приживлення значно кращий. І його важче зламати, викрасти чи пошкодити”, — каже Сенчук.

З його слів, цьогоріч жителі громади можуть безкоштовно отримати саджанці липи, дуба, клена або ж ясеня та посадити їх біля прибудинкових територій.

Для цього вони можуть звертатися в департамент благоустрою на Незалежності, 7 або ж бронювати молоді дерева за номером 15 80. Заявки прийматимуть до 28 березня. Саджанці жителям громади, каже Ігор Сенчук, розвозитимуть в день проведення толоки.

Директор департаменту благоустрою міськради говорить: “Під час толоки ці дерева привеземо і разом висадимо. Будемо співпрацювати з комунальними службами, щоб люди не висадили ці саджанці на мережах, особливо теплопостачання, бо їх розкопують. Чи коли теплотраса йде по цій лінії, то дерева сохнуть. Тому ми й цьому приділяємо увагу, щоб дерева росли й тішили жителів”.

Читайте також:  «Білі комірці» й ніякої науки. Яку роботу для своїх дітей бажають українські батьки

Від 17 березня працівники департаменту отримали 12 письмових заявок від жителів громади, які хочуть отримати саджанці, говорить Ігор Сенчук.

“Є різні побажання. Хтось хоче 10-12 дерев, хтось — 3. Є й таке, що люди хочуть магнолії чи якісь рідкісні дерева. Ми одразу кажемо, що таких не буде, вони дуже дорогі, і ми не зможемо їх закупити. Щодо максимальної кількості для однієї людини, то ми хочемо подивитися, скільки буде заявок. Якщо умовно одна людина замовила десять дерев, і ми побачимо, що на всіх не вистачатиме, то тоді, наприклад, зможемо надати їй п’ять”, — каже Ігор Сенчук.

З його слів, кількість заявок, яку залишили за номером 15 80, поки підрахувати не можуть.

The post 100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: