facebook

Кількість і тривалість відключень світла в Україні може збільшитися – прем’єр

В Україні можуть вводити відключення електроенергії частіше, якщо російські окупанти продовжать обстрілювати інфраструктуру. До того ж, їхня тривалість може збільшитися.

Пише - джерело.


Про це під час засідання уряду 18 листопада заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Він зазначив, що енергетика України перебуває під ударом росіян на порозі зими. Так, від наявності електроенергії залежить не тільки світло в будинках українців, а й тепло, водопостачання, зв’язок і транспорт.

Шмигаль повідомив, що з початку повномасштабної війни в українські підстанції влучило вже більше тисячі ворожих ракет та безпілотників.

Читайте також:  Після загибелі дитини в матері зупинилось серце: у Львові померла 28-річна породілля із СOVID-19

Від атак російських окупантів також постраждали всі теплові, гідроелектростанції та ключові підстанції, що передають енергію від генерації до споживачів. За словами прем’єра, деякі підстанції окупанти атакували до 8 разів.

“Якщо обстріли продовжаться, кількість і тривалість відключень може збільшитися. Ми відновлюємо одразу все, що можемо. Але наступні хвилі спричиняють нові руйнування. Відповідно, відключення світла – і планові, і аварійні – можуть стати частішими та довшими”, – сказав очільник Кабміну.
Він додав, що один із напрямків підготовки України є імпорт якнайбільшої кількості енергогенеруючих засобів.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: