facebook

Кабмін визначив долю студентів, яким через війну нічим платити за навчання

Кабмін схвалив механізм для продовження навчання контрактників, які втратили платоспроможність.

Пише - джерело.


Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль за результатами засідання Кабміну.

“Держава реалізує право на вищу освіту для молоді, яка опинилася в окупації або на прифронтових територіях. На сьогоднішньому засіданні уряд затвердив особливий Порядок зарахування до вишів абітурієнтів з окупованих та прилеглих до зони бойових дій регіонів”, – зазначив він.

Так, у разі відсутності документа, що посвідчує особу, або військово-облікового документа, зарахування відбудеться на підставі свідоцтва про народження з подальшим письмовим зобов’язанням оформити необхідні документи.

“Також за дорученням президента уряд схвалив механізм, який допоможе контрактникам, які втратили платоспроможність, продовжити навчання. Таких випадків сьогодні багато. Студенти накопичують борги, а заклади вищої освіти залишаються без фінансових ресурсів”, – пояснив Шмигаль.

За його словами, Кабмін ухвалив порядок виділення з резервного фонду держбюджету коштів для компенсації вузам вартості навчання студентів.

Читайте також:  Як школам проводити останній дзвоник у 2021 році: пояснення МОН

“Він стосується тих сімей, чий середньомісячний дохід на людину не перевищує розміру мінімальної зарплати. Всього на виплату компенсацій передбачено майже 87 млн грн”, – уточнив він.

Навчання під час війни:
МОН рекомендувало керівникам навчальних закладів з 1 вересня розпочати освітній процес у школах очно.

21 липня міністр внутрішніх справ Денис Монастирський повідомив, що школи розпочнуть навчальний процес з 1 вересня лише у разі наявності відповідним чином обладнаних укриттів для перебування там дітей під час повітряних тривог. Це повинні бути підвали або напівпідвальні приміщення із захисним пристроєм, світлом і туалетом.

Станом на 22 липня в МВС повідомили, що 11% закладів освіти України мають власні захисні споруди цивільного захисту, це майже 3 000 закладів.

За оцінкою Міністерства внутрішніх справ, до 30% шкіл в Україні були готові до початку нового навчального року в офлайн-режимі з точки зору безпеки та наявності укриття.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: