facebook

Прикарпатець організував ботоферму, що співпрацювала з РФ

Викрито мешканця Калуського району, який організував ботоферму. Через її потужності відбувалося спотворення інформаційного простору в інтересах ворожої пропаганди.

Пише - джерело.


За даними слідства, українець співпрацював з великою російською платформою, яка надає незаконні послуги оренди чужих телефонних номерів для створення фейкових акаунтів у соцмережах, месенджерах, відеохостингах та електронних гаманцях, повідомляє Офіс Генерального прокурора.

Через спеціалізований Telegram-канал він домовився з російською стороною про співпрацю та отримав детальні інструкції, як запустити роботу ботоферми. Йому надали необхідне програмне забезпечення, а технічне обладнання для функціонування ботоферми він придбав сам.

Експертиза засвідчила, що підозрюваний використовував SIM-банки, які дають можливість «гарячої» заміни сімкарт та підміни міжнародних ідентифікаторів мобільного обладнання, відомих як IMEI, для приховування своєї протиправної діяльності та уникнення блокування оператором.

Читайте також:  В смeртельнy ДТП на Прикарпатті потрапили рейсовий автобус та легкових: Є зaгuблuй та 16 постраждалих

На цей час підтверджено використання 10,7 тисяч сім-карт одного з українських мобільних операторів. В результаті порушення маршрутизації міжнародного трафіку з використанням цих сім-карт оператору завдано матеріальну шкоду на майже 300 тис. грн.

За процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури громадянину повідомлено про підозру у несанкціонованому втручанні в роботу автоматизованих систем та мереж електрозв’язку, що призвело до витоку та підробки інформації, спотворення процесу обробки інформації, порушення встановленого порядку її маршрутизації, що заподіяло значну шкоду (ч. 2 ст. 361 КК України).

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: