facebook

Другий обстріл за кілька годин: на Запорізькій АЕС є ризик витоку водню

Російські солдати вдруге за останні кілька годин обстріляли Запорізьку АЕС. Зафіксовано ще три “прильоти” безпосередньо на майданчик станції.

Пише - джерело.


Про це повідомляє “Енергоатом”.

Обстріл увечері 5 серпня вівся з РСЗВ. Три “прильоти” зафіксовано прямо на майданчику станції, біля одного з енергоблоків, де знаходиться ядерний реактор.

“Рашисти серйозно пошкодили азотно-кисневу станцію та об’єднаний допоміжний корпус. Є ризики витоку водню та розпилення радіоактивних речовин. Висока пожежна небезпека. Наразі постраждалих немає”, – попередили в “Енергатомі”.

Також повідомляється, що перед обстрілом представники Росатому спішно покинули станцію. Ймовірно, вони знали, що готується атака.

Читайте також:  Жінка 11 років страждала від нестерпного болю: що знайшли в її тілі

Український персонал ЗАЕС знаходиться на місці та виконує всі заходи забезпечення ядерної та радіаційної безпеки та ліквідує наслідки пошкоджень.

Перший обстріл ЗАЕС був 5 серпня приблизно о 14:30 – російські військові також тричі обстріляли Запорізьку АЕС. Вони влучили у високовольтну лінію зв’язку 330 кВ ВРП автотрансформатора ЗАЕС – Запорізька ТЕС. В результаті вона була пошкоджена, на одному з енергоблоків спрацював аварійний захист, увімкнулися дизель-генератори. В даний час цей блок розвантажений та відключений від мережі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: