facebook

2 наших літаки проти 12 російських: деталі важкого бою біля Києва, який стався 2 березня

Український льотчик-винищувач Володимир з 40-ї бригади тактичної авіації обіцяє помститися окупантам за загибель побратима і за всі звірства, що ті накоїли в Бучі.

Пише - джерело.

Він розповів про важкий повітряний бій, який стався вночі 2 березня поблизу Києва. Тоді загинув його друг, льотчик 1-го класу Олександр Бринжала, який посмертно отримав звання Героя України.

2 українських льотчики боролися проти 12 російських
Тоді вночі два українських МіГ-29 вилетіли на перехоплення російських винищувачів. Спершу пілоти ЗСУ думали, що поблизу всього лиш 4 російських літаки. Але їх несподівано виявилося більше: з різних напрямків почали атакувати 12 ворожих винищувачів.

Ми думали, їх усього четверо! Та вони одночасно атакували з кількох напрямків 12-ма літаками! Усе відбувалось миттєво! У ближньому бою наші шанси дещо вирівнялася, хоча кількісна та й технологічна перевага все ж була на їхньому боці, – розповідає льотчик.

Тоді вдалося успішно відбитися від атаки росіян: українські пілоти знищили аж 3 ворожих літаки. Однак окупантам вдалося влучити у винищувач, у якому летів Олександр Бринжала. Побратим бачив, як його підбили, і до останнього вірив, що він встиг катапультуватися.

Володимир наголошує, що для росіян усі льотчики були Привидами! Після низки програних боїв окупанти вже не наважуються підлітати в зону дії ППО та входити у ближні повітряні бої. Вони цинічно обстрілюють ракетами “повітря – повітря” з далеких відстаней та одразу тікають.

Читайте також:  В Росії ще є сили для наступу: чого чекати найближчим часом

Росіяни не зважають на правила війни
За словами Володимира, не варто вірити, що на війнах немає правил. Вони є, але росіяни на них не зважають. Один з цинічних випадків стався над Чорнобильською АЕС.

“Більш ніж місяць вони “чергували” над Чорнобильською АЕС. Це підло і ницо! Ми не могли їх збити, аби ця гидота раптом не впала на саркофаг чи якийсь уламок його не пошкодив”, – каже Володимир.

Додамо, 8 березня майору Олександру Бринжалі також посмертно присвоїли орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня. Він був майстерним пілотом із великим досвідом: воював на Сході України в АТО / ООС, а також навчав молодих курсантів. Побратим Володимир обіцяє, що помститься окупантам за все.

Здавалося б, сильніше ненавидіти окупантів вже неможливо, та після загибелі Сашка, після того, що окупанти влаштували в Бучі та інших містах, ми просто мусимо їх винищити! Усіх до одного! Особливо, коли нам врешті зважаться передати сучасні винищувачі! І тоді впевнено прокричимо світу: “Розслабтеся! Ми перемогли!” – наголосив льотчик Володимир.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: