facebook

Назвали області, в яких відтермінують послаблення карантину

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що області з найвищою захворюваністю підуть на “адаптивний карантин” після зняття певних обмежень 11 травня, а якщо буде негативна тенденція, то обмеження звужать.

“Хочемо запропонувати критерій адаптивного карантину. У нас є деякі області – Чернівецька, Івано-Франківська, де дуже високий рівень захворюваності. Ми не можемо собі дозволити там відкриття таке ж як у інших областях і ми вважаємо, що треба вводити механізм адаптивного карантину, якщо десь ми відкриваємо більшу палітру засобів торгівлі, то десь – це буде менше. Ми будемо далі аналізувати ситуацію, якщо ми побачимо негативну тенденцію, то обмеження будемо звужувати” – каже Степанов.

Пише - джерело.

За словами прем’єра Дениса Шмигаля, відповідальність за сплеск хвороби у певних регіонах після прийняття рішення про адаптивний карантин буде нести місцева влада.

Читайте також:  Зеленського закликали посилити карантин в Україні

Степанов зазначив, що наразі Україна уже 17 днів поспіль реєструє від 400 до 600 нових хворих на коронавірус.

Степанов додав, що подібна стабільність дозволяє ввести з 11 травня пом’якшення, водночас у цій постанові мають бути прописані карантинні обмеження для закладів, які відкриються.

За словами головного санлікаря Віктора Ляшка, у МОЗ клопотали про продовження карантину до 22 травня, тому що епідпроцес не йде на зниження, проте залишається стабільним.

“Починаючи з кінця квітня у нас стабільно зростає кількість підтверджених випадків у найбільш заселених областях: у Дніпропетровській на 30%, Харківській на 40% і Одеській області. Захворюваність залишається найвищою у Чернівецькій, Івано-Франківській, Тернопільській і Рівненській областях”, – зауважив Ляшко.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: