facebook

“97% батьків хочуть, щоб діти йшли до школи”, – міський голова Івано-Франківська

Освітній процес у навчальних закладах розпочнеться у звичному режимі з 1 вересня.

Сьогодні, 25 серпня це ще раз підтвердив очільник департаменту освіти та науки Івано-Франківської міської ради Ігор Максимчук на оперативній нараді у міського голови, пишуть Версії з посиланням на сайт Галицькі гроші.

Пише - джерело.

“Запитання навчального року є одним з найактуальніших в медійному просторі, серед батьків та освітян. На початку хочу наголосити, що 1 вересня ми розпочинаємо в звичному режимі” – заявив чиновник.

У 106 закладах освіти(дошкільної, загальної середньої, професійно-технічної) загалом станом на 1 вересня близько 59 тисяч дітей буде охоплено навчальною діяльністю.

Чотирнадцять шкіл міста приймуть понад 1 тисячу учнів з нового навчального року. Цього року буде на 35 класів більше. Середня наповненість класів – понад 27 осіб.

Майже 4,5 тисячі учнів будуть вчитися у другу зміну.

Також голова департаменту заявив, що немає проблем із забезпеченням учнів книгами.

Читайте також:  В ОДА наказали Марцінківу закрити спортивні клуби Франківська та заборонити масові заходи (ПЕРЕЛІК ЗАБОРОН)

“Усі підуть до школи 1 вересня з підручниками”, – підтвердив Максимчук.

Також він повідомив, що місто повністю забезпечено антисептичними засобами, батькам не потрібно збирати гроші на їх купівлю.

Міський голова також прокоментував ситуацію з початком навчального процесу:

“Якщо у когось з учнів та персоналу виявлять коронавірус, будемо закривати клас чи заклад. Цього не варто боятись. Всі спокійно йдемо з 1 вересня на навчання. Я розумію, є такі, хто цього не хоче. Але ми проводили опитування. 97% батьків – за і 3% – проти”, – сказав очільник міста Руслан Марцінків.

Структура навчального року:

І семестр – 1 вересня – 31 грудня 2020 року ( осінні канікули 26 жовтня – 1 листопада)

Зимові канікули – 4 січня – 24 січня 2021 року

ІІ семестр – 25 січня- 31 травня 2021 року (весняні канікули 29 березня – 4 квітня 2021 року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: