facebook

72-річному франківцю провели дві життєвонеобхідні операції на серці. ФОТО

72-річному чоловіку в КНП “Центральна міська клінічна лікарня Івано-Франківської міської ради” провели дві життєвонеобхідні операції на серці.

Пацієнт поступив в ЦМКЛ у важкому стані з діагнозом: гострий інфаркт міокарда та повна атріо-вентрикулярна блокада. Госпіталізований у відділення інтервенційної кардіології, радіологоії та кардіохірургії.
Після консультації heart team (кардіолог, кардіохірург і анестезіолог) найкращим методом лікування пацієнта було обрано коронарне шунтування та імплантація штучного водія ритму серця .
Шунтування коронарних судин – операція, при якій судини, що уражені атеросклерозом, потрібно «обійти» для нормалізації кровопостачання до серця. При шунтуванні уражені частини коронарних артерій не видаляються, а створюється своєрідний «міст». Це коли знаходиться «сприятливий» сегмент артерії (не уражений бляшками або мінімально уражений і відкривається ця артерія). Потім з ноги пацієнта береться вена, один кінець якої вшивається до «сприятливої» частини артерії. «Мости» забезпечують процес постачання крові до серця, тому пацієнт виліковується прямо під час операції.
Штучний водій ритму серця – це імплантований пристрій, який моніторує серцевий ритм і відповідно до потреб серця надсилає електричні імпульси, які викликають серцеві скорочення. Виконували операцію кардіохірурги ЦМКЛ Світлана Сарапук та Володимир Двірник під егідою завідувача відділення інтервенційної кардіології, радіології та кардіохірургії Олега Совтуса.
Окрім того, над успішним одужанням хворого працювала команда анастезіологів (Євген Грущак, Андрій Вовчук, Олег Тодорів, Юрій Лугажеський) та молодший медичний персонал відділення.
Наразі пацієнт з поліпшенням виписаний додому.



The post 72-річному франківцю провели дві життєвонеобхідні операції на серці. ФОТО appeared first on Місто.

Читайте також:  Повинен знати кожен українець: чи можуть звільнити працівника передпенсійного віку – відповідь Держпраці
Пише - джерело.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: