facebook

60 мільйонів на міст-довгобуд у Пасічну передають не міській, а обласній владі

Шостого листопада під час засідання Івано-Франківської обласної ради депутати проголосували за отримання з державного бюджету 60 мільйонів гривень на будівництво нового моста у мікрорайон Пасічна.

Пише - джерело.

Директорка департаменту фінансів ОДА Ірина Мацькевич зазначила, що за наказом Міністерства фінансів виділені 60 мільйонів гривень на будівництво моста у Пасічну отримує обласна влада, а не місто, яке є замовником будівництва.

“Дійсно, гроші передбачені на обласний бюджет Івано-Франківської області. Ми подавали пропозиції аби кошти передбачити для Івано-Франківська, бо вони є замовниками, подали такі пропозиції Міністерству фінансів, аби ми могли передати кошти місту”, – сказала Мацькевич.

Вона додала, що аналогічна ситуація була із будівництвом спорткомплексу для біатлону у Буковелі, коли гроші спершу прийшли на область, а вже потім їх перевели на місто-замовник – Яремче, пише “Галка”.

Читайте також:  Вулиці Максимовича та Крайківського можуть перейменувати – бо названі в честь комуністів

Як зазначила Мацькевич, кошти мають бути передані на місто чи область до кінця листопада.

Я розумію, якщо хтось не проходить у міську раду, то їм моста не треба. Але міст потрібен людям”, – прокоментував цю невідповідність з документами депутат облради Олександр Левицький.

Голова бюджетної комісії обласної ради Микола Палійчук зазначив, що згідно обіцянки департаменту фінансів, для переведення коштів з області на місто вистачить рішення його комісії, потрібен лише дозвіл Мінфіну, який чекатимуть.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: