facebook

5 типових помилок при провітрюванні квартири взимку

Багато людей провітрюють взимку квартиру неправильно, стверджують медики. Меблі, присунуті впритул до стіни, недостатнє провітрювання, мікровентиляція, занадто сильне опалення, небажання відкривати вікна у погану погоду, – все це типові помилки, які роблять повітря несвіжим або небезпечним.

Максимум розповів про найпоширеніші помилки, яких ми допускаємось під час провітрювання оселі взимку.

Пише - джерело.

1. Недостатнє провітрювання. У будь-якій квартирі, де проживає сім’я, щодня з різних джерел (включаючи природну вологість повітря і дихання людей) випаровується вода. В умовах поганої вентиляції зайва волога осідає у вигляді конденсату в найбільш холодній частині приміщення – взимку там розвивається особливо сприятливе середовище для розмноження спор цвілі.

Якщо взимку вікна відкриваються тільки на кілька хвилин, – це помилка. Для позбавлення від вогкості провітрювати кімнати квартири необхідно від двох до чотирьох разів на день.

2. Мікровентиляція. Влітку вікна в будинках часто залишаються відкритими цілодобово для безперервного надходження свіжого повітря. У зимовий сезон це типова помилка. Невелика щілина робить повітрообмін повільним, кімнати не стільки освіжаються, скільки остигають, а їх опалення витрачається даремно. До того ж область над щілиною залишається постійно холодною, тут можуть утворюватися краплі вологи і осередки цвілі.

Читайте також:  Як допомогти маленькому школяреві навчитися краще концентруватися

Взимку краще не відкривати кватирки, а регулярно влаштовувати невеликі 10-хвилинні протяги з розкритими навстіж вікнами.

3. Меблі під стіною. Комод, шафа або ліжко неможливо поставити посеред кімнати. Але розміщувати їх впритул до стіни, особливо зовнішньої, помилково. Для циркуляції повітря між стіною і меблями занадто мало місця. У квартирі з підвищеною вологістю це посприяє появі цвілі.

4. Ігнорування запітнілого скла. Поява конденсату – перший знак неправильної або недостатньої вентиляції, підвищеної вологості, яка призводить до поширення грибка.

5. Занадто тривале провітрювання. Вентилювати приміщення протягом однієї-двох хвилин взимку не має сенсу: волога не встигає випаруватися, і в місцях її скупчення може з’явитися цвіль. Але і занадто довго краще не провітрювати: помешкання сильно охолоджується, що може потребувати додаткової енергії для обігріву. Чи не марнотратно це? У зимовий час достатньо 10-15 хвилин наскрізного провітрювання.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: