facebook

41% суддів Франківщини не є до кінця чесними – експерти

39 з 95 суддів судів першої інстанції Івано-Франківської області не відповідають принаймні одному критерію доброчесності.

Пише - джерело.

Такі висновки дослідження кампанії «ЧЕСНО.Фільтруй суд!» презентували 21 жовтня, пише “Галка“.

Критерії доброчесності, за якими оцінювали суддів – непричетність до корупції та кримінальних правопорушень, прозорість статків, непричетність до ухвалення сумнівних рішень, непричетність до порушення прав людини та дотримання норм професійної етики.

Так, 36 суддів Івано-Франківської області мають декларації, які суперечать одна одній, або у них неповна чи недостовірна інформація.

Четверо суддів порушили права людини у своїй діяльності допускали порушення прав людини – перешкоджали журналістам чи громадським активістам, порушували право на справедливий судовий розгляд, застосовували силу тощо.

Читайте також:  Німецькі медики з'ясували, чим отруїли Навального

Зазначимо, активісти збирали дані з офіційних онлайн-ресурсів органів державної влади – Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції, Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, Вищої ради правосуддя та інших.

Перед публікацією результатів їх надсилали до судів, щоб надати суддям можливість надати пояснення.

До слова, ознайомитися з профайлами суддів можна ознайомитися за за посиланням. Біля імен порушників критеріїв доброчесності – чорні значки.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: