facebook

30 гривень не межа: експерт спрогнозував курс долара в Україні восени

Курс долара в Україні восени може стрімко піти вгору.

Пише - джерело.

Чому так може статися – читайте нижче в нашому матеріалі.

Економічний експерт Олександр Хмелевський вважає, що ситуація з валютою в країні тільки погіршується. Для цього є причини.

“На жаль, економічна ситуація в Україні погіршується. Зростання цін на енергоносії збільшує дефіцит торгового балансу України. Зараз почалася закупівля газу для наступного опалювального сезону. Це вимагає додаткових валютних коштів. Оскільки в порівнянні з минулим роком ціни на газ зросли більше в 6 разів, то тільки на закупівлю газу доведеться витратити більше ніж 6 мільярдів доларів”, – розповів експерт.

Осінній локдаун позначиться на курсі долара

“На курс впливатиме ситуація з погашенням зовнішнього державного боргу. Так у вересні Україні потрібно буде погасити близько 3 млрд доларів. Також відбувається відтік іноземних інвестицій з України. Восени очікується чергова хвиля коронавірусу, яка призведе до локдаунів, що ще більше погіршить економічну ситуацію”, – упевнений Хмелевський.

Читайте також:  Якою буде погода у жовтні: прогноз

Восени можна очікувати нову фазу світової кризи
Експерт припускає, що в наступному сезоні нас чекають масові протести й посилення нової фази світової економічної кризи. А ці причини посилять відтік коштів з України.

“Восени економічна криза в Україні поглибиться, зросте соціальна напруга, відбуватимуться численні акції протесту. З великою ймовірністю можна прогнозувати політичну кризу і відставку уряду. Восени також варто чекати нової фази світової фінансової кризи. Все це посилить відтік коштів з України. Тому девальвація гривні восени прискориться, а міжнародні резерви істотно скоротяться. Перша мета девальвації 30 гривень за долар. Однак вона може бути більш суттєвою”, – резюмував Олександр.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: