facebook

28 серпня 2020 – яке сьогодні свято, прикмети та іменинники, що сьогодні не можна робити

28 серпня-240-й день року за Григоріанським календарем, до кінця року залишається 125 днів. У XX і XXI століттях цей день відповідає 15 серпня Юліанського календаря.

Яке свято 28 серпня 2020

Пише - джерело.

Цього дня світ відзначає День надутих губ і День закидання голови. Читайте також День шахтаря в Україні: дата та історія свята У США – День вишневих слойок, День Червоного вина, День мрії, в Мексиці – День дідусів і бабусь, на Кіпрі – Винний фестиваль у Лімассолі, в Литві – День залізничника, у Польщі – День авіації, в Чорногорії – День оголошення Королівства, пише УНІАН.

Пам’ятні дати 28 серпня, річниці та події

У 1565 році було засновано Сан-Агостін – Флорида, перше постійне поселення європейців у Північній Америці. Цього дня англійська поліція вперше використала радіо для упіймання підозрюваного. У 1850 році у Веймарі пройшла прем’єра опери Ріхарда Вагнера «Лоенгрін». Втілив постановку друг композитора Ференц Ліст, який займав посаду придворного капельмейстера, оскільки сам Вагнер був змушений залишити Німеччину. В основу сюжету опери покладена легенда про прекрасного лицаря, який припливає невідомо звідки, в човні, запряженому лебедем, щоб урятувати зі смертельної небезпеки всіма покинуту і переслідувану дівчину. Герой рятує її від ворогів і бере за дружину. Багато років живуть вони щасливо, але несподівано повертається лебідь, і незнайомець зникає так само таємниче, як і з’явився. Зі сказанням про Лоенгріна Вагнер познайомився у 1841 році, але лише в 1845 році накидав ескіз поетичного тексту лібрето, а ще рік по тому почав писати музику. У 1847-му автор закінчив клавір опери, а в березні 1848 року – партитуру. Запланована прем’єра в Дрездені не відбулася через початок революції у Німеччині, в якій автор «Лоенгріна» взяв активну участь. Після поразки революції композитору, який побоювався арешту, довелося емігрувати. Вагнер побачив свою оперу на сцені лише через одинадцять років після прем’єри. У 1914 році здійснив свій перший політ перший Цепелін з хрестоподібним хвостом – «LZ-27». Виконавши близько 50 польотів, він розбився у 1916 році під час вимушеної посадки. У 1933 році англійська поліція вперше використовувала радіо для упіймання підозрюваного в убивстві злочинця. По “Бі-Бі-Сі” були передані його прикмети. У 1936 році в Італії був відкритий Національний автодром. Гоночна траса, розташована поруч із королівським парком «Монца», вже декілька разів перебудовувалася і є постійним (за винятком одного року) місцем проведення Гран-прі Італії в гонках «Формули-1». У 1937 році була заснована автомобільна компанія «Тойота». Батько-засновник – Кійтіро Тойода. У 1961 році в Торонто був відкритий хокейний зал слави. У 1963 році був відкритий найдовший у світі понтонний міст – близько 2,5 км, який зв’язав Сіетл і Беллевью. У 1976 році в Массачусетсі вперше був синтезований штучний ген.

Читайте також:  В Україні знову скандал з Євробаченням та РФ: хлопчика не пустили на конкурс

Яке сьогодні церковне свято

Церква сьогодні відзначає Успіння Пресвятої Богородиці / фото val.ua Православна церква 28 серпня відзначає Успіння Пресвятої Богородиці. Інші назви свята: «Успіння», «Велика Пречиста», «Обжинки». До середини серпня за старим стилем закінчувалися жнива хлібів, звідси й пішла назва свята. Якщо цього дня закінчите якусь важливу справу, то це обіцяє Вам удачу та прибуток.

Що сьогодні не можна робити

Не можна встромляти гострі предмети в землю – буде поганий урожай. Не сваріться, інакше маленьке непорозуміння стане серйозним скандалом. Якщо цього дня дружина перечить чоловікові, то він зрадить.

Прикмети на 28 серпня

З давніх-давен існують погодні прикмети на цей день:

– вранці немає заморозків – їх не буде ще два тижні;

– погода хороша – друга половина вересня буде непогожою;

– веселка – осінь буде теплою;

– багато павутини – зима буде холодна.

28 серпня іменини

Іменини у Марії, Олександра та Максима.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: