facebook

25 відсотків шкільних меню не відповідає нормам, – Держпродспоживслужба

Спеціалісти Держпродспоживслужби проаналізували складові в програмі загальної середньої освіти примірні дворічні та щоденні меню.

Пише - джерело.

Держпродспоживслужба підсумувала нагляд за харчуванням школярів мінулого року. Спеціалісти розглядали майже 13,5 тис. примірники двомісного меню, які пропонують організаторам їжу до територіальних органів Держпродспоживслужби для їх утримання на об’єкті норми натурального харчування дітей.

Близько 20% дозволеного меню не були погоджені та зроблені для доопрацювання.

Окремо, спеціалісти Держпродспоживслужби працювали щоденні меню-розклади для харчування дітей у навчальних навчальних закладах. Загальне було опрацьовано майже 8 тис. в такому меню, вони були в 25%, вони розглядали питання про натуральне харчування.

Про це т. в. о. Голови Держпродспоживслужби  Ольга Шевченко  пропонувала днем ​​під час міжвідомчої роботи з питань роботи в школі.

Як зауважила Ольга Шевченко, недосконале перспективне меню в навчальній освіті, що було обмежено асоційованим навчальним закладом у навчальному закладі.

Крім того, за даними цього санітарного-епідеміологічного спостерігали, торік із занесенням загальної середньої освіти норми харчування в середньому дорівнювали на 64-83%.

У раціоні харчування дітей не вистачає  молока, масла вершкового, сметані, сиру кисломолочного, яєць, фруктів, соків, овочів, риб, м’язів (обстеження норми харчування зафіксовано в основному за рахунок 40-60%).

Читайте також:  Поліція перевірятиме заклади харчування і транспорт

Калорійність добового раціону досягається за допомогою цього продукту з високим вмістом вуглеводів  (цукор, крупі, макаронних виробів, шкіра олії), і при цьому не доводиться брати участь у виробництві в біологічному складі (білки, жири, вуглеводи); харчування дітей.

Протягом 2019 року він проводив лабораторний контроль за дітьми у навчанні середньої середньої освіти, досліджував:

1778 р. Готові страви на калорійність (відхилення в 11% проб);

6105 пробних продуктів для мікробіологічних проявів (відхилення в області 6% проб);

593 пробних харчових продуктів на якісних термічних виробах (відхилення у 2,7% випадків);

7687 простий письмовий драйвер для мікробіологічних показників (відхилення у 15% проб).

За результатами аналітичних досліджень, Держпродспоживслужба надає рекомендації щодо складання тендерної документації для збору продуктів харчування та послуг з обслуговування дітей.

Крім того, за результатами паспортизації харчоблоків дитячі установи працювали першочергові, що сприяли покращенню кількості дітей, які працювали в колективах та використовували сучасні страви протягом 2020 року.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: