facebook

100% захисту нема: лікар розповів, що потрібно знати про повторний COVID-19

Від повторного зараження коронавірусною інфекцією нема стовідсоткового захисту, тим більше, коли з’являються все нові штами цього вірусу. Вакцини теж не дають гарантій. Але є рекомендації, які знадобляться тим, хто повторно захворіє на COVID-19.

Пише - джерело.

Про це повідомив головний лікар приватної клініки у Львові, експерт із коронавірусу Тарас Жиравецький на своєму каналі у Telegram.

За словами лікаря, найчастішими симптомами повторного коронавірусу є: висока температура, біль у горлі, закладеність у носі, кашель, а також біль у м‘язах. Якщо з’являються ці симптоми, то потрібно зробити експрес-тест на виявлення COVID-19. Особливо коли є температура. Її потрібно збивати вже в перші дні зараження.

Також ще однією особливістю повторного інфікування є швидке підняття показника Ц-реактивного білку (ЦРП або ЦРБ). Тоді потрібно призначення антибіотиків. ЛІкар додав, що у перший раз захворювання ЦРП піднімається з шостого дня.

Читайте також:  COVID-19: дослідники вказали на неврологічні ускладнення після перенесеного коронавірусу

“У частини пацієнтів можуть на 4-5 день піднятись ддимери, тому потрібно порадитись з лікарем стосовно прийому антикоагулянтів”, – зазначив Жиравецький.

Пацієнтам, які перехворіли минулого разу у важкій формі також буде не легко справлятися з новим зараженням. За його словами, молоді люди, які лікувалися у стаціонарі, знову потребують при повторному інфікуванні госпіталізації.

“Казати, що другий раз ковід буде легшим – поки рано, навіть для вакцинованих трьома дозами, на жаль, вони також хворіють повторно і далеко не всі легко”, – написав експерт.

Він зауважив, що самолікування та несвоєчасний експрес-тест мають ризик перенесення захворювання у важкій формі.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: