facebook

100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки

100 тис. грн з бюджету Івано-Франківської громади спрямували на закупівлю саджанців, які планують висадити під час загальноміської толоки. Вона відбудеться 1 квітня.

Як розповів Суспільному директор департаменту благоустрою Ігор Сенчук, за ці гроші можна купити приблизно 100-120 дерев.

Пише - джерело.

“Ми перевірили: якщо купити дорожче дерево, умовно за 1 000-1 500 грн, але воно буде велике, вже сформоване, то в нього коефіцієнт приживлення значно кращий. І його важче зламати, викрасти чи пошкодити”, — каже Сенчук.

З його слів, цьогоріч жителі громади можуть безкоштовно отримати саджанці липи, дуба, клена або ж ясеня та посадити їх біля прибудинкових територій.

Для цього вони можуть звертатися в департамент благоустрою на Незалежності, 7 або ж бронювати молоді дерева за номером 15 80. Заявки прийматимуть до 28 березня. Саджанці жителям громади, каже Ігор Сенчук, розвозитимуть в день проведення толоки.

Директор департаменту благоустрою міськради говорить: “Під час толоки ці дерева привеземо і разом висадимо. Будемо співпрацювати з комунальними службами, щоб люди не висадили ці саджанці на мережах, особливо теплопостачання, бо їх розкопують. Чи коли теплотраса йде по цій лінії, то дерева сохнуть. Тому ми й цьому приділяємо увагу, щоб дерева росли й тішили жителів”.

Читайте також:  Затоплені домівки та городи і відсутність питної води: у селі на Коломийщині вода піднялася на 2 метри (фото)

Від 17 березня працівники департаменту отримали 12 письмових заявок від жителів громади, які хочуть отримати саджанці, говорить Ігор Сенчук.

“Є різні побажання. Хтось хоче 10-12 дерев, хтось — 3. Є й таке, що люди хочуть магнолії чи якісь рідкісні дерева. Ми одразу кажемо, що таких не буде, вони дуже дорогі, і ми не зможемо їх закупити. Щодо максимальної кількості для однієї людини, то ми хочемо подивитися, скільки буде заявок. Якщо умовно одна людина замовила десять дерев, і ми побачимо, що на всіх не вистачатиме, то тоді, наприклад, зможемо надати їй п’ять”, — каже Ігор Сенчук.

З його слів, кількість заявок, яку залишили за номером 15 80, поки підрахувати не можуть.

The post 100 тис. грн з бюджету громади — на саджанці. У Франківську готуються до загальноміської толоки appeared first on Місто.

Популярні дописи:

Поділіться інформацією з іншими ↓↓↓


Читайте також: